ZenCart – úprava XML generátoru pro nový formát feedu zbozi.cz

19. 7. 2016

Pokud používáte internetový obchod ZenCart a zároveň srovnávač zboží na zbozi.cz tak jste pravděpodobně zaznamenali nový formát XML feedu pro zbozi.cz. Podpora starého formátu končí 31.7.2016 a do té doby je třeba upravit XML generátor tak aby generoval feed v novém formátu. Seznam uvolnil specifikaci nového XML feedu a také zpřístupnil validátor nového formátu XML feedu, kde si můžete zkontrolovat správnost formátu vašeho feedu pro zbozi.cz. Zveřejňujeme zde proto návod na základní změnu xml generátoru, který používáme v našich instalacích ZenCart.

Tato úprava nezahrnuje všechny možnosti, které nový XML formát nabízí, ale stačí k tomu aby XML feed odpovídal požadavkům nového formátu. Pokud požadujete kompletní podporu všech funkcí zbozi.cz pak doporučujeme zvážit přechod na PrestaShop. V naší nabídce najdete i migraci dat ze ZenCart na PrestaShop.

Postup úpravy XML generátoru pro ZenCart

Veškeré úpravy se provádějí v souboru rss.php, který je umístěn v adresáři administrace ZenCart. Soubor rss.php si stáhnete pomocí FTP klienta (například FileZilla) a upravíte v textovém editoru. Jako textový editor doporučujeme použít takový, který zvládá znakovou sadu UTF-8. Například PSPad.

Nejprve najdeme začátek a konec sekce, pro generování xml feedu pro ZenCart. Veškeré úpravy budeme provádět mezi těmito místy:

Mezi výše uvedenými místy najdeme následující kód:

a přidáme definici verze xml feedu takto:

Dále přidáme tag ITEM_ID tak, že přidáme za tag SHOPITEM kód s ITEM_ID:

Následně změníme tag PRODUCT na nový PRODUCTNAME:

změníme na nový:

Nakonec upravíme tag ceny. V nové verzi je podporován pouze tag PRICE_VAT, takže odstraníme původní kód:

a místo něj vložíme následující kód:

Pokud úpravy provedete správně pak by, po přegenerování xml feedu, měl nový feed odpovídat požadavkům zbozi.cz a měl by vypadat takto:

Ověřit si to můžete pomocí validátoru xml feedu.

V případě, že u nás máte webhosting ZenCartu a na uvedenou úpravu si netroufáte pak nás kontaktujte a provedeme úpravu za vás.

Komentáře nejsou povoleny.

© Copyright 2006–2024 Zserver s.r.o. RSS Staň se fanouškem Ceny jsou uvedeny bez 21% DPH